ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – WORDS IN MOTION

3-13 ΑΥΓ, 18:30 – 21:00

Κτήμα Σπύρου Στεφάνου, Κάμπος Χίου

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου παρουσιάζει το project «Αλληλεγγύη» της Γερμανίδας εικαστικού και stage designer, Barbara Ehnes.

Σε μια Ευρώπη αντιμέτωπη με την επιστροφή των συνόρων και τον φόβο του Άλλου, η αλληλεγγύη δεν είναι απλά μια βιώσιμη εναλλακτική, αλλά μια αναγκαιότητα. Για να δημιουργήσει ένα εν εξελίξει video-αρχείο με μηνύματα από διαφορετικές γλώσσες, η καλλιτέχνις Barbara Ehnes και η ομάδα της ζήτησαν από ενεργούς πολίτες και συμμετέχοντες σε διάφορες πρωτοβουλίες, στη Χίο, την υπόλοιπη Ελλάδα και τη Γερμανία, να μιλήσουν για τη μοναδική έννοια της αλληλεγγύης.

Το video-αρχείο, αρχικά παρουσιάστηκε ως εγκατάσταση σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από την πόλη του Bochum, στο Festival Ruhrtriennale, και στη συνέχεια ταξίδεψε σε Μόναχο, Άουγκσμπουργκ και τώρα στη Χίο, ενώ επόμενος σταθμός θα είναι ο Πειραιάς. Για το Allothroe Europe (www.allothroe.com), το αρχείο επεξεργάστηκε εκ νέου με σκοπό να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό. Επιστρέφοντας εκεί όπου ξεκίνησε, στην Ελλάδα, η ομάδα ήρθε ξανά σε επαφή με τους συμμετέχοντες, μετέφρασε και δούλεψε πάνω στην παρουσίαση του έργου στον ψηφιακό χώρο.

 

Ιδέα, σύλληψη, καλλιτεχνική διεύθυνση: Barbara Ehnes
Σύνθεση και μουσική διεύθυνση: Λευτέρης Βενιάδης
Βίντεο μοντάζ: Özlem Konuk, Bettina Katja Lange, Άλεξ Δημητρίου
Μετάφραση, υποτιτλισμός: Άλεξ Δημητρίου
Καλλιτεχνική συν-διεύθυνση: Yiannis Litovchenko
Δραματουργία στη Ruhrtriennale: Anne Mahlow
Παραγωγή Διαδικτυακής Έκδοσης: Electroperators/Ιωάννα Βαλσαμίδου www.allothroe.com

Το project αποτελεί μια παραγωγή της Ruhrtriennale 2019.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι παραχώρησαν συνεντεύξεις σε Ελλάδα και Γερμανία.

 

 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 2ου Φεστιβάλ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Ανθρώπων Τέχνη… – 1922-2022 Από την Καταστροφή στη Δημιουργία» με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

 

 

Το κτήμα που είναι γνωστό και ως πρώην Χανδρίδικο βρίσκεται στην οδό Π. Χαλκούση 10-12 (δείτε χάρτη google).
Χώρος parking υπάρχει σε πολύ μικρή απόσταση στα Σχολεία του Κλούβα.