ΑΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΙΧΟΠΛΟΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΑΚΟ (ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ)

Tο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου σας καλεί να ζήσετε μια συναρπαστικά δημιουργική εμπειρία στον κόσμο της χιπ χοπ μουσικής με τον Εισβολέα, έναν από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της εγχώριας ραπ σκηνής, ο οποίος θα βρεθεί στη Χίο για πέντε μέρες και έχει βάλει στόχο να διαδώσει και να μοιραστεί την αγάπη του για τη χιπ χοπ μουσική. Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως σε μουσικούς, που… «νομίζουν» πως δε μπορούν να γράψουν στίχο! Περιλαμβάνει τρεις ενότητες: 1) βρίσκω τη θεματική μου 2) ο λεξικός χάρτης και 3) παίζω με τις λέξεις και τις ομοιοκαταληξίες. Σκοπός του είναι κυρίως να τριγκάρει τη φαντασία μας, να μας κάνει να βγούμε έξω από τη λογική, να καταλάβουμε τη μαγεία της στιχοπλοκής, να δημιουργήσουμε ένα κείμενο, στίχο, ποίημα, με αρχή, μέση και τέλος, και να το κάνουμε επιτόπου τραγούδι. Αποκορύφωμα της εμπειρίας αυτής θα είναι ένα live jam session όπου όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά θα μοιραστούν όσα δημιούργησαν.

Δεν έχει σημασία αν ασχολείσαι χρόνια ή αν μόλις ξεκίνησες το ταξίδι σου στη μουσική. Αυτός ο κύκλος εργαστηρίων είναι ανοιχτός σε όλες τις νεανικές φωνές του νησιού. Είναι η τέλεια ευκαιρία να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου και να κάνεις τη φωνή σου να ακουστεί! Χρειάζεται μόνο να φέρεις μαζί σου δύο ζάρια. 

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Λιάκος Παπανικολός

Beatmaker, producer: Billa Quase

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Μιχάλειο Κτίριο του Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο στούντιο ηχογράφησης Focus Studio στις ακόλουθες ημερομηνίες:

– Σάββατο 27 Ιουλίου, 18:00-21:00

– Κυριακή 28 Ιουλίου, 18:00-21:00

– Δευτέρα 29 Ιουλίου, 18:00-21:00

– Τρίτη 30 Ιουλίου 18:00-21:00

– Τετάρτη 31 Ιουλίου, 19:30, Live jam session

 

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο των δράσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος Soundroutes.

 

Δηλώστε Συμμετοχή