CALL FOR ARTISTS

SOUNDROUTES ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΙΠ ΧΟΠ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ

Είσαι γυναίκα καλλιτέχνης της χιπ χοπ μουσικής έτοιμη να «ταρακουνήσεις» τη διεθνή σκηνή; Το Soundroutes σε προσκαλεί να ξεδιπλώσεις το ταλέντο και το πάθος σου για τη hip hop στον διαγωνισμό μας, όπου θα έχεις την ευκαιρία να ξεχωρίσεις ανάμεσα σε άλλες καλλιτέχνιδες και επαγγελματίες του χώρου. 

Υπόβαλε την αίτηση συμμετοχής σου εδώ: https://bit.ly/3yeRcjE έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο του 2024. 

 

Τι Προσφέρουμε: 

  • Ευκαιρίες συνεργασίας και ανάπτυξης των δεξιοτήτων σου. 
  • Πρόσβαση σε διαδικτυακά μαθήματα με θέμα τη μουσική βιομηχανία. 
  • Δια ζώσης συμμετοχή σε ένα εντατικό διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης (bootcamp). 
  • Αξιοποίηση της συλλογικής συνεργατικής ψηφιακής πλατφόρμας του Soundroutes. 
  • Μια περιοδεία 4 ημερών στις τέσσερις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για δύο από τις συμμετέχουσες, οι οποίες θα αναδειχθούν μέσω αυτής της διεθνούς πρόσκλησης ενδιαφέροντος. 
  • Την ευκαιρία να συμμετέχεις σε ένα συλλογικό μουσικό άλμπουμ που θα περιλαμβάνει τις καλλιτέχνιδες που θα λάβουν μέρος στο πρότζεκτ και τις νέες τους δημιουργίες. 

 

Ποιες Μπορούν να Υποβάλουν Αίτηση: 

Αναζητούμε ταλαντούχες γυναίκες καλλιτέχνιδες της χιπ χοπ που δίνουν μια ξεχωριστή προοπτική στον χώρο. Αν χρησιμοποιείς με πάθος τη μουσική σου ως βήμα για κοινωνική δικαιοσύνη και θέλεις να ενισχύσεις την ορατότητα και τις φωνές των γυναικών στη χιπ χοπ, θέλουμε να σε γνωρίσουμε! 

Η αποστολή μας εκτείνεται πέρα από τη μουσική –στόχος μας είναι η προαγωγή της διεθνούς συνεργασίας, η προώθηση της ανάπτυξης του κοινού που αγαπά τη μουσική, και η υπεράσπιση της βιωσιμότητας του πλανήτη και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Έλα μαζί μας για να διαμορφώσουμε το μέλλον της χιπ χοπ και να επηρεάσουμε ουσιαστικά την τέχνη που υπηρετείς και αγαπάς. 

 

Γιατί να Συμμετέχεις: 

Το Soundroutes προσφέρει μια πλατφόρμα για τη γεφύρωση των πολιτισμικών διαχωρισμών, την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την εξασφάλιση ενός εφαλτηρίου για την επαγγελματική ανάπτυξη νέων ταλέντων. Με τη συμμετοχή σου, όχι μόνο θα αναβαθμίσεις την καριέρα σου, αλλά θα συμβάλλεις και σε ζωτικής σημασίας συζητήσεις γύρω από την κοινωνική και κλιματική δικαιοσύνη, και την ισότητα των φύλων.

 

Πώς να Κάνεις Αίτηση: 

Υπόβαλε την αίτησή σου εδώ https://bit.ly/3yeRcjE έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024

Για κάθε αίτηση πρέπει να συμπληρωθεί η ηλεκτρονική φόρμα με το όνομα σου, τον τίτλο του τραγουδιού, μια σύντομη περιγραφή για την ιστορία του τραγουδιού, ένα πλήρες καλλιτεχνικό βιογραφικό, δύο φωτογραφίες, δύο συνδέσμους από βίντεό σου και τους στίχους των τραγουδιών με αγγλική μετάφραση.

 

Μη χάσεις αυτήν την ευκαιρία να γίνεις μέρος ενός κινήματος με κοινωνικό αντίκτυπο μέσω της κουλτούρας της χιπ χοπ μουσικής. Μπες και εσύ στην ομάδα του Soundroutes για να συνδιαμορφώσεις το μέλλον της βιομηχανίας της χιπ χοπ και να προάγεις μια κοινωνία χωρίς ανισότητες και αποκλεισμούς. 

 

Σχετικά με το Soundroutes: 

Αξιοποιώντας την επιτυχία προηγούμενων δράσεων, το Soundroutes έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των προσφύγων, των μεταναστών και των αποκλεισμένων κοινοτήτων μέσω της μετασχηματιστικής δύναμης της μουσικής. Από την ίδρυσή του το 2016 το Soundroutes αναπτύσσει τη συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνών από διαφορετικά υπόβαθρα και κουλτούρες, αποδεικνύοντας την ικανότητα της χιπ χοπ να υπερβαίνει τα πολιτισμικά σύνορα. 

Το τωρινό μας πρόγραμμα αποσκοπεί στην αξιοποίηση της παγκόσμιας απήχησης της μουσικής χιπ χοπ για την επίτευξη πολλαπλών στόχων: από την ανάπτυξη των επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των καλλιτεχνών της χιπ χοπ, ιδίως σε μειονεκτούντα περιβάλλοντα, έως τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου καλλιτεχνών της χιπ χοπ που δεσμεύονται να διαδώσουν μηνύματα κοινωνικής και κλιματικής δικαιοσύνης μέσω της τέχνης τους. 

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 

Οι ακόλουθοι κανονισμοί αφορούν την πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις καλλιτέχνιδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις συναυλίες/παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος Soundroutes.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις καλλιτέχνιδες θα είναι ανοιχτή έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, συμπεριλαμβανομένης και της καταληκτικής ημερομηνίας. 

Αυτή η πρόσκληση απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες ράπερ που ζουν στην Ευρώπη. 

Για κάθε αίτηση πρέπει να συμπληρωθεί η ηλεκτρονική φόρμα που θα περιλαμβάνει: 

– Το όνομα της καλλιτέχνιδας 

– Σύνδεσμο προς το τραγούδι

– Σύντομη περιγραφή του τραγουδιού 

– Τους στίχους του τραγουδιού 

– Αν το τραγούδι δεν είναι στα αγγλικά, μετάφραση των στίχων στην αγγλική γλώσσα

– Ένα πλήρες καλλιτεχνικό βιογραφικό 

– Συνδέσμους προς βίντεο 

Η αίτηση υποβάλλεται επίσημα με τη χρήση της ΦΟΡΜΑΣ που διατίθεται στην ιστοσελίδα www.soundroutes.eu. Ελλιπείς φόρμες ή φόρμες που υποβάλλονται μετά τη λήξη της προθεσμίας δε θα ληφθούν υπόψη.

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

Οι νικήτριες καλλιτέχνιδες θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τέσσερα άτομα, τα οποία θα οριστούν από τους τέσσερις συνεργαζόμενους φορείς του προγράμματος. Τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες. 

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 

Θα αξιολογηθεί η πρωτοτυπία, η ποιότητα και η μελλοντική προοπτική της κάθε πρότασης. Ομοίως, θα επιδιώξουμε να διασφαλίσουμε ότι η τελική επιλογή αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη δυνατή ποικιλομορφία μουσικού ύφους. Οι στίχοι των τραγουδιών θα πρέπει να εμπεριέχουν τα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα που πρεσβεύει το Soundroutes: καταπολέμηση του ρατσισμού, φροντίδα για το περιβάλλον, ισότητα των φύλων. 

Η κριτική επιτροπή δε θα επιλέξει περισσότερες από μία προτάσεις του ιδίου προσώπου. Οι επιλεγμένες προτάσεις (μέχρι 2) θα ανακοινωθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Soundroutes και των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς και μέσω ιδιωτικής προσωπικής επικοινωνίας με τις νικήτριες. 

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι επιλεγμένες καλλιτέχνιδες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το ρεπερτόριό τους σε τουλάχιστον 2 από τις τοποθεσίες όπου εδρεύουν οι φορείς του προγράμματος Soundroutes: Ρώμη, Γάνδη, Σεβίλλη, Χίος. Θα καταβληθεί αμοιβή 500 ευρώ ανά συναυλία και θα καλυφθούν όλα τα έξοδα (διαμονή, μετακινήσεις, δείπνο το βράδυ της συναυλίας και τεχνικός εξοπλισμός). 

Με τη συμμετοχή τους σε αυτόν τον διαγωνισμό, οι καλλιτέχνιδες επιβεβαιώνουν ότι κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα για όλο το υλικό που θα υποβάλουν και ότι θα είναι διαθέσιμες για τις εμφανίσεις στην Ευρώπη. 

Οι επιλεγμένες καλλιτέχνιδες επιτρέπουν τη βιντεοσκόπηση και τη λήψη φωτογραφιών των εμφανίσεων τους για χρήση από τη διοργάνωση και τα μέσα ενημέρωσης που θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση. Αυτό το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση των δράσεων του Soundroutes σε διάφορες μορφές και μέσα (διαδίκτυο, διαφήμιση, έντυπα προγράμματα, αφίσες κ.ά.) τόσο στην παρούσα φάση του προγράμματος, όσο και σε όλες τις τυχόν επόμενες διοργανώσεις. 

Η δήλωση συμμετοχής στην παρούσα πρόσκληση συνεπάγεται αποδοχή των προαναφερόμενων προϋποθέσεων του διαγωνισμού.