Εκπαιδευτικά προγράμματα

Εργαστήρια για παιδιά πρόσφυγες

Από την πρώτη στιγμή, το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου έχει συμπεριλάβει στον προγραμματισμό του δράσεις για παιδιά πρόσφυγες, ενώ από τις αρχές του 2021 διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα για παιδιά πρόσφυγες σε μόνιμη βάση, σε συνεργασία με τις Μεταβατικές Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο, το Κέντρο Μη Τυπικής Εκπαίδευσης της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο και την Ύπατη Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Διδασκαλία: Ανδριάννα Νεαμονίτη

Θερμές ευχαριστίες στους

Dr. Johanna Michel, Dr. Hermann Schmidt al. Leo Philipp Schmidt, MVZ für interdisziplinäre Schmerztherapie, Valle Venia Art and Science, Jürgen und Antje Wibbeler, Lea Friederike Maikowski, Dr. Kurt Becker, Dr. Hedwig Kühn-Becker, Viola and Jürgen Hübner

για την πολύτιμη αρωγή τους.

Επιπλέον στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Soundroutes / «Δημιουργική Ευρώπη» (2014 – 2020) ο Reda Zine θα πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο για παιδιά πρόσφυγες.

 

Εργαστήρια ελληνικής παραδοσιακής μουσικής

Τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου φέτος το καλοκαίρι στη Βολισσό, θα εστιάσουν στη μοναδικότητα και στη συνέχεια της ελληνικής μουσικής πολιτιστικής παράδοσης, και στην ικανότητά της για ανα-σύνθεση και ανα-δημιουργία, αντλώντας από την αέναη ροή της ενέργειάς της.

Μέσα από έναν κύκλο πέντε εργαστηρίων, θα αναδειχθεί η άρρηκτη σχέση τραγουδιού-μουσικής-χορού, ενώ οι ομάδες που θα προκύψουν υπό την καθοδήγηση των μουσικών θα δουλέψουν πάνω σε μοτίβα ωδικά, μελωδικά και χορευτικά, αποδομώντας και ανασυνθέτοντας τραγούδι, μελωδία και κίνηση.

Τα εργαστήρια αναλυτικά είναι τα εξής:

Κατερίνα Παπαδοπούλου: τραγούδι
Κυριάκος Ταπάκης: ούτι
Γιώργος Κοντογιάννης: λύρα
Στέφανος Δορμπαράκης: κανονάκι
Χαρίτωνας Χαριτωνίδης: χορός
Βαγγέλης Καρίπης: κρουστά

 

Masterclasses για τους μαθητές της Φιλαρμονικής Δήμου Χίου

Μέλη του μουσικού συνόλου Ventus Ensemble (Δημήτρης Γκόγκας και Φάνης Βερνίκος, τρομπέτες | Γιάννης Γούναρης, κόρνο | Σπύρος Βέργης, τρομπόνι | Γιώργος Μπουκαούρης, κρουστά) και δύο μέλη του Ensemble 4.1 (Alexander Glücksmann, κλαρινέτο | Thomas Hoppe, πιάνο) θα πραγματοποιήσουν masterclasses για τους μαθητές της Φιλαρμονικής Δήμου Χίου.