Σχετικά

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2017 στο νησί της Χίου, και από τότε επιστρέφει κάθε χρόνο δυναμικά με πλούσιο πρόγραμμα και νέες συνεργασίες.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ υπογράφουν η Όλγα Holdorff-Μυριαγκού και ο Λευτέρης Βενιάδης.

Ποιοι είμαστε

Πίσω από τη διοργάνωση αυτή, βρίσκεται το όραμα δύο Χιωτών, νέων καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται μόνιμα στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Η βιολονίστα Όλγα Holdorff-Μυριαγκού και ο συνθέτης Λευτέρης Βενιάδης, καλλιεργούσαν στο μυαλό τους εδώ και μια δεκαετία περίπου, την ιδέα ενός φεστιβάλ που θα ντύσει μουσικά τη «Μυροβόλο» των παιδικών τους αναμνήσεων, με τα διάσημα σε όλο τον κόσμο Μαστιχοχώρια, τους λαβυρινθώδεις μεσαιωνικούς οικισμούς, τους ατμοσφαιρικούς ναούς, τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, τις γραφικές πλατείες, τους ευωδιαστούς κάμπους με τα εσπεριδοειδή και τις μοναδικές εναλλαγές του χιώτικου τοπίου. Η ιδέα αυτή, με το πέρασμα των χρόνων ωρίμασε, και ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια να παίρνει μορφή μέσα από μεμονωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές, σε συνεργασία με τα σχολεία του νησιού.

Η μεγάλη ανταπόκριση, ο ενθουσιασμός και το έμπρακτο ενδιαφέρον του κόσμου που συμμετείχε, αγκάλιασε και στήριξε με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις αυτές, έδωσαν σταδιακά την ώθηση για τη δημιουργία μιας μεγαλύτερης διοργάνωσης. Κάπως έτσι, προέκυψε το Chios Music Festival, ένα διεθνές φεστιβάλ, που έρχεται καθόλου τυχαία σε αυτή τη χρονική συγκυρία, σαν ένδειξη σεβασμού, ευγνωμοσύνης, αλλά και μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας προς όλους τους κατοίκους του νησιού, μόνιμους και μη.

Οι στόχοι μας

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να εδραιωθεί και να αποτελέσει έναν θεσμό, ένα επιπλέον σημείο αναφοράς για το νησί, που όχι μόνο θα αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες, αλλά θα ωφελεί έμπρακτα και τους μόνιμους κατοίκους. Για τον λόγο αυτό, το φεστιβάλ χωρίζεται σε δύο περιόδους, τη θερινή και τη χειμερινή, με τη δεύτερη να δίνει έμφαση σε εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για παιδιά και μαθητές.

Η ομάδα μας

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Όλγα Holdorff-Μυριαγκού, Λευτέρης Βενιάδης  / Διοργάνωση και συντονισμός: Ιφιγένεια Κονδύλη / Καλλιτεχνικός Συνεργάτης: Αυγουστίνα Λυκουρίνα / Βοηθοί παραγωγής: Νάντια Σαμαρά, Αριστείδης Κρεατσούλας / Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ναταλί Τσιριγώτη / Social Media: Μαρίνα Σακελλαρίου / Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου / Ηχοληψία: Παναγιώτης Παρασκευαΐδης / Βίντεο: Ειρήνη Στείρου / Φωτογραφία: Αντώνης Λογοθέτης / Τεχνική κάλυψη: Focus Studio / Μετάφραση: Εβίτα Λύκου / Web design-development: y vergo / Γραφιστικός σχεδιασμός: Daniel Wiesmann Büro für Gestaltung, Daniel Wiesmann, Robert Radziejewski

Αρχείο

Καλοκαίρι 2020

Χειμώνας 2020

chios-festival-2020-winter-poster

Καλοκαίρι 2019

Χειμώνας 2019

Καλοκαίρι 2018

Φθινόπωρο 2017

Καλοκαίρι 2017