ΣΧΕΤΙΚΑ

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2017 στο νησί της Χίου, και από τότε επιστρέφει κάθε χρόνο δυναμικά με πλούσιο πρόγραμμα και νέες συνεργασίες.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ υπογράφουν η Όλγα Holdorff Μυριαγκού και ο Λευτέρης Βενιάδης.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Πίσω από τη διοργάνωση αυτή, βρίσκεται το όραμα δύο Χιωτών, νέων καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται μόνιμα στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Η βιολονίστα Όλγα Holdorff Μυριαγκού και ο συνθέτης Λευτέρης Βενιάδης, καλλιεργούσαν στο μυαλό τους εδώ και μια δεκαετία περίπου, την ιδέα ενός φεστιβάλ που θα ντύσει μουσικά τη «Μυροβόλο» των παιδικών τους αναμνήσεων, με τα διάσημα σε όλο τον κόσμο Μαστιχοχώρια, τους λαβυρινθώδεις μεσαιωνικούς οικισμούς, τους ατμοσφαιρικούς ναούς, τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, τις γραφικές πλατείες, τους ευωδιαστούς κάμπους με τα εσπεριδοειδή και τις μοναδικές εναλλαγές του χιώτικου τοπίου. Η ιδέα αυτή, με το πέρασμα των χρόνων ωρίμασε, και ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια να παίρνει μορφή μέσα από μεμονωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές, σε συνεργασία με τα σχολεία του νησιού.

Η μεγάλη ανταπόκριση, ο ενθουσιασμός και το έμπρακτο ενδιαφέρον του κόσμου που συμμετείχε, αγκάλιασε και στήριξε με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις αυτές, έδωσαν σταδιακά την ώθηση για τη δημιουργία μιας μεγαλύτερης διοργάνωσης. Κάπως έτσι, προέκυψε το Chios Music Festival, ένα διεθνές φεστιβάλ, που έρχεται καθόλου τυχαία σε αυτή τη χρονική συγκυρία, σαν ένδειξη σεβασμού, ευγνωμοσύνης, αλλά και μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας προς όλους τους κατοίκους του νησιού, μόνιμους και μη.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να εδραιωθεί και να αποτελέσει έναν θεσμό, ένα επιπλέον σημείο αναφοράς για το νησί, που όχι μόνο θα αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες, αλλά θα ωφελεί έμπρακτα και τους μόνιμους κατοίκους. Για τον λόγο αυτό, το φεστιβάλ χωρίζεται σε δύο περιόδους, τη θερινή και τη χειμερινή, με τη δεύτερη να δίνει έμφαση σε εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Όλγα Holdorff Μυριαγκού, Λευτέρης Βενιάδης / Οργάνωση παραγωγής: Ρούλα Μπούρα, Ιφιγένεια Κονδύλη / Εκτέλεση παραγωγής: Έφη Γεωργαντά, Σπυριδούλα Γκεράζη / Υπεύθυνη χρηματοδοτήσεων: Αργυρώ Μπαράτα / Eπικοινωνία & Social Media: Τζένη Ιωάννου, Μαρία Λογιωτατίδου, Humanitas Communications / Γραφείου Τύπου: Τίνα Παππά, City Owls / Ηχοληψία: Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Χρήστος Μπρίτο / Βίντεο: Ειρήνη Στείρου / Φωτογραφία: Αντώνης Κατρακάζης, Αντώνης Λογοθέτης / Τεχνική κάλυψη: Focus Audiovision / Επιμέλεια Κειμένων-Μετάφραση: Εβίτα Λύκου / Web design-development: Yiota Vergo / Γραφιστικός σχεδιασμός: Daniel Wiesmann Büro für Gestaltung, Daniel Wiesmann, Robert Radziejewski / Τυπογραφείο: Ο Τύπος-Ε. & Δ. Ζήσιμος

ΑΡΧΕΙΟ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2023

2022

2021

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2020

chios-festival-2020-winter-poster

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2019

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2017

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017