ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – CONCERT IN MOTION

ΤΕΤ 3 ΑΥΓ, 21:00

Κτήμα Σπύρου Στεφάνου, Κάμπος Χίου

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου τιμά την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με το project «Αλληλεγγύη» της Γερμανίδας εικαστικού και stage designer, Barbara Ehnes. Πρόκειται για μια βίντεο-εγκατάσταση, παραγωγή του Φεστιβαλ Ruhrtriennale/2019, που παρουσιάζει ενεργούς πολίτες από διαφορετικές χώρες να καταγράφουν τη δική τους ερμηνεία για την αλληλεγγύη. 

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και μια συναυλία που συνδέει το ρεμπέτικο, όπως αυτό διαμορφώθηκε στα μεγάλα αστικά κέντρα και στα λιμάνια της Ελλάδας μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, με τη σύγχρονη μουσική. Στη συναυλία θα συμπράξουν το σύνολο σύγχρονης μουσικής hand werk από την Κολωνία και Χιώτες μουσικοί σε ανασυνθέσεις ρεμπέτικων τραγουδιών του Λευτέρη Βενιάδη. 

Στη συναυλία συμπράττουν το σύνολο σύγχρονης μουσικής hand werk: Heni Hyunjung Kim, κλαρινέτο | Niklas Seidl, τσέλο | Filip Eraković, ακορντεόν και οι Χιώτες μουσικοί: Μανώλης Στάθης, μπουζούκι | Σταμάτης Πούπαλος, βιολί | Μάρκελλος Πούπαλος, ούτι, λαούτο, κιθάρα | Κυριακή Πιππίδη, φωνή. Συμμετέχουν επίσης μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου (υπεύθυνος καθηγητής: Μιχάλης Πιλαβάς) και παιδιά πρόσφυγες που έχουν παρακολουθήσει το ετήσιο εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα για παιδιά πρόσφυγες, σε διδασκαλία της Ανδριάννας Νεαμονίτη.

Η βίντεο-εγκατάσταση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό μέχρι τις 13 Αυγούστου (ώρες: 18:30-21:00).

 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 2ου Φεστιβάλ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Ανθρώπων Τέχνη… – 1922-2022 Από την Καταστροφή στη Δημιουργία» με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

 

Το κτήμα που είναι γνωστό και ως πρώην Χανδρίδικο βρίσκεται στην οδό Π. Χαλκούση 10-12 (δείτε χάρτη google).
Χώρος parking υπάρχει σε πολύ μικρή απόσταση στα Σχολεία του Κλούβα.