«Η Όπερα της Μαστίχας» του Λευτέρη Βενιάδη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη
Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Ιουλίου, ώρα 21:19, ώρα προσέλευσης 20:30

Δημοτικό σχολείο χωριού Ολύμποι

 

Πρεμιέρα υπό το φως της πανσελήνου, για ένα νέο έργο, αφιερωμένο στη μαστίχα, το προϊόν που αποτελεί αιώνες τώρα σήμα κατατεθέν της Χίου. Με αφορμή αυτό, δημιουργήθηκε ένας πολυσυλλεκτικός θίασος, τον οποίο απαρτίζουν διακεκριμένοι Έλληνες ηθοποιοί, σολίστ διεθνούς φήμης από το εξωτερικό, μουσικοί και χορωδίες της Χίου αλλά και παιδιά πρόσφυγες.

Το έργο είναι βασισμένο στα παραδοσιακά τραγούδια της Χίου που κατέγραψε ο Γάλλος περιηγητής Hubert Pernot, σε κείμενα για τη μαστίχα που έχουν αντληθεί από το αρχείο της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής», στα αποσπάσματα των βιβλίων:
– «Οι Ολύμποι της Χίου» του Νικόλαου Μιχ. Βολάκη
– «Κωνσταντίνος Ν. Κανελλάκης, Ο αυτοδίδακτος λόγιος της Χίου και η πολύπλευρη προσφορά του στο χιακό πολιτισμό» της Αθηνάς Ζαχαρού Λουτράρη
– «Τα δρίματα», δίπρακτη ηθογραφία του Νίκου Λατουσάκη αλλά και στην πρώτη ποιητική συλλογή του Κ. Γ. Καρυωτάκη με τίτλο Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΜΑΤΩΝ (1919).

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Συμπράττουν:
Σοπράνο: Angela Braun

Μουσικοί: Ruth Velten, σοπράνο σαξόφωνο και Silke Lange, ακορντεόν (μέλη του σχήματος σύγχρονης μουσικής LUX:NM από το Βερολίνο) | Βαγγέλης Παπαγιάννης, τούμπα | Όλγα Holdorff-Μυριαγκού, βιολί | Φώτης Πέζος, βιόλα
Ηθοποιοί: Σύρμω Κεκέ, Μιχάλης Βαλάσογλου, Σπύρος Μαρκόπουλος

Συμμετέχουν:
Η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Πιλαβά, μέλη της νεανικής χορωδίας «Ταξιδευτές» και παιδιά πρόσφυγες.

Παραγωγή του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

 

Τιμές εισιτηρίων:
10 ευρώ / 5 ευρώ (μειωμένο)
Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Πυξίδα