ΣΑΒΒΑΤΟ 08/08

Συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο
Μέρος Α: Φωνητικό Κουαρτέτο Γιασεμί
Μέρος Β: Μάρθα Μαυροειδή, Τάσος Πούλιος, Σωκράτης Σινόπουλος

 

Ανοιχτό Θέατρο Βίγλα Παχύ στο Τηγάνι Σιδηρούντας | 20:30

ONLINE ΚΡΑΤΗΣΗ

 

Στο πρώτο μέρος, το φωνητικό κουαρτέτο Γιασεμί που απαρτίζεται από μουσικούς προερχόμενους από το χώρο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, μας ταξιδεύει στις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και των Βαλκανίων, χρησιμοποιώντας ως μοναδικό όργανο τη φωνή. Τραγουδιστές και οργανοπαίκτες ταυτόχρονα, μεταφέρουν την εμπειρία τους από τις τεχνικές των παραδοσιακών οργάνων που παίζουν, στη φωνή, την οποία χειρίζονται σαν ένα μουσικό όργανο με αναρίθμητες δυνατότητες.

Κουαρτέτο Γιασεμί:
Ειρήνη Δερέμπεη, Μαρία Μελαχροινού, Μάρθα Μαυροειδή, Τάσος Πούλιος

 

Στο δεύτερο μέρος, τρεις διεθνώς αναγνωρισμένοι μουσικοί συμπράττουν για πρώτη φορά επί σκηνής σε παραδοσιακά τραγούδια της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και σε δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις. Όντας παράλληλα και μελετητές, ξεκινούν με εφαλτήριο οικείες μουσικές παραδόσεις τις οποίες συνδυάζουν με σύγχρονα διεθνή ρεύματα και αυτοσχεδιάζουν ενοποιώντας ηχητικά τον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

Μάρθα Μαυροειδή, λάφτα, φωνή | Τάσος Πούλιος, κανονάκι | Σωκράτης Σινόπουλος, λύρα

Στη συναυλία συμμετέχουν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου.

 

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook, στο κανάλι του στο YouTube και στην ιστοσελίδα chiosmusicfestival.gr.