ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΟΛΙΣΤ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ JULIUS STERN (UDK BERLIN) ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΙΟΥ

ΤΡΙ 6 ΦΕΒ, 21:00

Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

 

Μία από τις πρώτες διεθνείς συνεργασίες που έχτισε το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου είναι και αυτή με το Ινστιτούτο Julius Stern της Μουσικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου (UdK Berlin), έναν από τους παλαιότερους διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς που θεωρείται κορυφαίος στο είδος του, και αναλαμβάνει την εκπαίδευση και ανάπτυξη ταλαντούχων νέων μουσικών στη Γερμανία. Η πρώτη επίσκεψη σολίστ του Ινστιτούτου στη Χίο πραγματοποιήθηκε το 2019 αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, γι‘ αυτό και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για μια συνεχή και δυναμική συνεργασία. Φέτος, οι νέοι σολίστ του Ινστιτούτου επιστρέφουν στη Χίο και συμπράττουν με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου, ανοίγοντας στους νέους Χιώτες μουσικούς τον δρόμο για τις πρώτες τους διεθνείς συνεργασίες. Διευθύντρια του Ινστιτούτου Julius Stern από το 2010 είναι η καθηγήτρια Anita Rennert, η οποία διδάσκει κιθάρα στο Πανεπιστήμιο Τεχνών εδώ και αρκετά χρόνια.

Η ίδια συναυλία θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα το πρωί αποκλειστικά για μαθητές και παιδιά πρόσφυγες, ενώ οι νέοι σολίστ του Ινστιτούτου Julius Stern θα ταξιδέψουν και στις Οινούσσες την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου για να πραγματοποιήσουν συναυλία για μαθητές των Οινουσσών.

Συντελεστές
Iris Groh: Βιολί
Anouk-Minou Toth: Τσέλο
Manoush Toth: Πιάνο
Pavlos Vlitakis: Βιολί

Συμπράττουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου:
Μάριος Ισίδωρος Βούκουνας: Κλαρινέτο
Ανθίππη Χαλκουσάκη: Φλάουτο
Έλενα Συνανίδη: Φλάουτο
Ξένια Ηλιαδάκη: Κιθάρα
Μαρία Στάθη: Πιάνο