ΕΝΑ ΚΛΑΒΙΧΟΡΔΟ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ!

ΚΥΡ 24 ΟΚΤ, 21:00

Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής»

Όταν η μπαρόκ μουσική συναντά τα ηχοτοπία της Χίου.

Ο Αλέξης Μαστιχιάδης παρουσιάζει ένα κράμα συνθέσεων από την Μπαρόκ στη σύγχρονη εποχή, με κλάβικορντ και την προσθήκη αναλογικών ελεκτρόνικς.

Ερμηνευτής τσέμπαλου, κλάβικορντ και εκκλησιαστικού οργάνου, ο μουσικός Αλέξης Μαστιχιάδης έχει θέσει ως στόχο, να επαναπροσδιορίσει μέσα από την καλλιτεχνική του διαδρομή την Παλαιά Μουσική, αναζητώντας τη θέση της στο σήμερα.

Στη συναυλία που θα δώσει στο πλαίσιο της φθινοπωρινής περιόδου του φεστιβάλ θα μας συστήσει το κλάβικορντ ή κλαβίχορδο: Πρόκειται για ένα σπάνιο και ιδιαίτερο μουσικό όργανο που θεωρείται -όχι άδικα-  το πιο εκφραστικό των πληκτροφόρων οργάνων. Ενδείκνυται μάλιστα για μικρούς, ατμοσφαιρικούς χώρους όπως είναι η αίθουσα της βιβλιοθήκης.

Με ρεπερτόριο που ακροβατεί ανάμεσα στο παλιό και το νέο και συνθέσεις από το Μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη εποχή, υπόσχεται μια άκρως ατμοσφαιρική και μοναδική στο είδος της συναυλία.

Επιπλέον, ο Αλέξης Μαστιχιάδης συμμετέχει στο Chios Art/Research Retreat (CARR), ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών, επιστημόνων και ερευνητών που προσκαλούνται στη Χίο προκειμένου να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν, να αποκτήσουν δεσμούς με τον τόπο και τους ανθρώπους του, και εν τέλει να δημιουργήσουν νέα εν εξελίξει έργα. Στο πλαίσιο αυτό, θα ηχογραφήσει ηχοτοπία του Κάμπου της Χίου, τα οποία θα συμπεριλάβει στη συναυλία.