ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ: ΕΥΡΩΠΗ

ΤΡΙ 10 ΑΥΓ, 19:30

Λιμάνι & Πόλη της Χίου

Συμμετοχή στο διεθνές project «The Walk / Το Ταξίδι»

Η εννιάχρονη μικρή Αμάλ, σύμβολο όλων των εκτοπισμένων παιδιών-προσφύγων που έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους, θα διανύσει 8.000 χιλιόμετρα αναζητώντας τη μαμά της και μεταφέροντας το μήνυμα «Μη μας ξεχνάτε». Το ταξίδι της με τίτλο «The Walk / Το Ταξίδι» θα ξεκινήσει από τα συρο-τουρκικά σύνορα και θα περάσει στην Ελλάδα μέσω της Χίου όπου θα την υποδεχτεί το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου.

H Μικρή Αμάλ φτάνει στην Χίο με ένα καραβάκι. Πλησιάζει τη στεριά και ακούει μια φωνή να της τραγουδάει. Η μουσική ηχεί μέσα στη θάλασσα. Όταν φτάνει στην ακτή την υποδεχόμαστε με “Παινέματα” ειδικά γραμμένα για αυτήν με ευχές για τα πρώτα της βήματα στην Ευρώπη.

«The Walk / Το Ταξίδι» είναι παραγωγή της Good Chance, Stephen Daldry, David Lan και Tracey Seaward σε συνεργασία με την Handspring Puppet Company.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Amir Nizar Zuabi
Παραγωγός για την Ελλάδα: Γιολάντα Μαρκοπούλου / Polyplanity Productions

Ανοιχτό Κάλεσμα

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου σας καλεί να γίνετε μέρος του διεθνούς project«The Walk / Το Ταξίδι».

Η εννιάχρονη Αμάλ, σύμβολο των εκτωπισμένων παιδιών – προσφύγων που έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους, έχοντας ξεκινήσει το ταξίδι της από τα συροτουρκικά σύνορα, θα αποβιβαστεί από μία βάρκα την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021, στο λιμάνι της Χίου.

Από εκεί, χορωδίες, ορχήστρες και άλλες ομάδες του νησιού θα υποδεχτούν με «Παινέματα» τη μικρή Αμάλ και θα τη συνοδεύσουν μέχρι την πλατεία Βουνακίου.

Αν ενδιαφέρεστε ως χορωδία να συμμετάσχετε στη δράση τραγουδώντας μαζί μας παινέματα, μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο contact@chiosmusicfestival.gr μέχρι την Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021.

Μπορείτε να συμβάλλετε με δικά σας παινέματα αφιερωμένα στην Αμάλ ή να τραγουδήσετε αυτά που έχουμε ετοιμάσει εμείς.

Ενημερωθείτε για το «The Walk / Το Ταξίδι» στο chiosmusicfestival.gr και στο walkwithamal.org.